Futóikrek avagy futás a kétszámjegy felé...

Két férfi egy cél. Futással elérni a két, illetve a kettes számjegyet...

2020. okt 14.

Még 38 hét

írta: drAti78
Még 38 hét

Még 38 hét van hátra a 2021-es Vasi Vasemberig. Legalábbis a jelenlegi tudásunk szerint. Aztán a covid, meg az élet majd eldönti, hogy pontosan mikor lesz, de jelenleg a legvalószínűbb időpont a 2021. július 3. Pont a fiam születésnapja előtti nap.

A súlyom továbbra is rengeteg. Ma reggel 126.4 kilót mutatott a mérleg. Ez önmagában is probléma, de ami az igazi gond, hogy a szeptember eleji 132.5 !!! (Te Atyaég mennyi!!!) kilóról kb 2-3 hét alatt lementem 126-ra, de ott megálltam. Akármit csinálok nem tudok bemenni 125 alá.

A heti edzésmennyiségem rengeteg. Legalábbis terv szinten. Heti három úszás, két bicikli, egy eliptikus tréner szerepel a programban kiegészítve egy erősítő edzéssel is. Az meg ugye heti 7 edzés. Az intenzitásuk ...

Tovább Szólj hozzá

2020. máj 12.

"0" hét

írta: drAti78
"0" hét

Úgy vagyok a múlt héttel, mint a fesztiválok a nulladik nappal. Jó volt, jó volt, de alapozásnak megteszi, de az igazi buli csak most kezdődik.

A héten 4 edzésem volt.

Kedden 40perc spining volt az előírt penzum. 75 feletti pedálfordulatot kért a Csaba, amit simán hoztam. Igazából 85-90 környékén tekertem, igaz ellenállás nélkül. Kellemes elfáradás, de semmi különös. Egészen másnak reggelig, amikoris úgy éreztem, hogy szétszakad a fenekem. Olyan izomlázam volt, hogy öröm volt nézni.

Csütörtök elvileg súlyzós edzés, aztán 50 perc eliptikus tréner. Ebből a súlyzós rész meglett, de a kardióra nem volt időm. Viszont az vicces volt, hogy a haverjaim az edzés végén 20 kilós rúddal nyomtak fekve kifulladásig. Az egyik 30, a ...

Tovább Szólj hozzá

2020. máj 07.

2020. május

írta: drAti78
2020. május

Igazából nem bírtam eldönteni, hogy mi legyen a bejegyzés címe. Újrakezdés? Sokadszorra? Újrakezdés sokadszorra... :) Szóval épeszű ötlet nem lévén maradtam egy sima dátumban. Tetszik. Olyan egyszerű.

Jó régen nem írtam. Közel egy éve nem foglalkoztam a bloggal, és istenigazából a mozgással, fogyással sem. Sikerült is soha nem látott magaságba (bár itt a mélység azt hiszem találóbb lenne) kerülnöm súly ügyben. Hétfő reggel 130,7 kilót mutatott az a fránya mérleg. Ez kétdolgot jelent. 

1) Veszek egy új mérleget. Hátha.... :)

2) Ismét nekiállok a küldetésnek. És megpróbálok lefogyni. (Most azért Yoda mester csúnyán le...na az egyszer biztos.)

do-yoda.gif

Annyit megtanultam az elmúlt évek próbálkozásaiból, hogy önmagában ...

Tovább Szólj hozzá

2020. már 15.

Újrakezdés......ami már tart pár hónapja

írta: Rehlaci
Újrakezdés......ami már tart pár hónapja

Több mint 8 hónapja nem írtam semmit, így most itt az ideje, hogy a blogolást is újrakezdjem. Mert a futást szerencsére már szeptembertől elkezdtem, és eddig (lekopogom) minden rendben van, legalább is minden fájdalom nélkül tudok újra futni. Viszont írni nem mertem még. Babonából, mert visszaolvasva a bejegyzéseimet akármikor optimistán leírtam, hogy végre visszatérek, rövid idő múlva megint visszaestem. Remélem ez a sorozat fog itt és most megszakadni! Lássuk mi is történt az elmúlt hónapokban.

...

Tovább Szólj hozzá

Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2019. júl 08.

30 napos kihívás eredmények

írta: drAti78
30 napos kihívás eredmények

Kezdjük azzal, hogy csaltam a 30 napos kihvásban. Összesen 28 nap lett.

Kiderült, hogy június 28-án mentünk wellneselni a családdal és tudtam, hogy az all-inclusive ellátás rosszat fog tenni a challengnek. Ezért aztán a 30 napos kihívással 28 nap alatt végeztem.

Eredmények:

Súly: 124.4-ről 115.3. Az 9.1 kiló mínusz. Voltam 115.1-en is, de az utolsó nap valamiért összeszedtem 2 dekát. (Hogy őszinte legyek pont lesza...m.) Ami még szebb, hogy a 9.1 kilóból 7.2 kiló volt zsír. Igaz vesztettem 2.1 kiló izmot is, de ennyi sajnos benne van.

Nézzük részletesen: (Amiből kettő van, abból elől a jobb)

Has: 130 cm - 123.5 cm

Mellkas: 137 cm - 127 cm (nem elírás 10 cm-t csökkent a cicim. tiszta nő vagyok bakker!!!)

Bicepsz: 45-44 cm - ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jún 14.

Félúton - no nem Földvár felé...

írta: Rehlaci
Félúton - no nem Földvár felé...

Valamikor 8 hete futottam utoljára, és most valahol félúton vagyok az orvos által előírt pihenéssel. Elvileg most egy letargikus és sírós posztnak kellene jönni, hogy milyen rossz futás nélkül és hogy milyen sok van még hátra a következő vizsgálatig, ami  ráadásul  egyáltalán nem biztos, hogy pozitív lesz. Én azonban alapjában véve egy pozitív gondolkodású ember vagyok, és próbálok még a rosszban is jót keresni. Nincs ez másképp most sem. A szünet mindenképp kellett, illetve kell még. A lábamon érzem, hogy javul, de még messze nem tökéletes. A sarkamból a duzzanat teljesen elmúlt, nincs reggeli fájdalom és bizsergés sem. Ez jó hír!  Azonban egy-egy hosszabb gyaloglás vagy állás után még mindig visszajön a bokám belső ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Rehabilitáció Rehlaci Edzésnapló

2019. jún 01.

30 napos kihívás

írta: drAti78
30 napos kihívás

 

dd_challenge_run.jpgJó ideje nem írtam már. De most végre kicsit nyugodtabbnak tűnnek az elkövetkező hetek, meg irgalmatlanul visszaszedtem mindet, úgyhogy nincs más választásom, újra a fogyás projektbe.

Jelenleg ott tartunk, hogy 124.4 kilót mutatott reggel a mérleg. Ami ugye rengeteg. Fogyni tehát nem sikerült, de nagyon izmos lettem az elmúlt hónapokban. Komolyan! Rendesen elkezdett nőni a vállam, és - legalábbis számomra - hihetetlen súlyokat vagyok képes felemelni. 

Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy reklám felhívást a Fuss Te is Akadémiától, hogy - tekintettel arra, hogy korábban futottam Moós Gergő irányításával - egy ingyenes próbahónappal próbálnak meg visszacsábítani. (Nem ezt írták, de nyilván ez volt a lényeg.) Mivel Csilla ...

Tovább Szólj hozzá

2019. ápr 22.

Bezár a bazár

írta: Rehlaci
Bezár a bazár

Ha a pozitív oldalát akarom nézni, akkor a cím az is lehetne, hogy a 2020-as célok, mert idénre már nem tervezek semmit! Kész! Vége! Ennyi volt! 2019-re legalább is. Múlt csütörtökön voltam újra dokinál a friss MR felvétellel és sajnos az eredmény nem az lett mint amire számítottam. Idén eredetileg ugye a talpammal volt probléma, ami folyamatosan javult, de valahogy mégsem éreztem gyógyultnak magam. Minden nap valahol máshol fájt a lábam, ami nyugtalanított, és ezért is mentem megint orvoshoz. Az MR eredményét átolvasva csak annyit értettem meg, hogy komolyabb sérülésem nincs, csak kisebb vizenyő található a talpnál és az achilleusznál, ami elvileg könnyen kezelhető. Ennek fényében pozitívan és jókedvűen mentem az orvoshoz, remélve ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2019. ápr 02.

A tavaszi ébredés hadművelet

írta: Rehlaci
A tavaszi ébredés hadművelet

Ha egy héttel ezelőtt írtam volna ezt a bejegyzést akkor azt írnám, hogy a március nagyon jól sikerült. Visszatértem a heti 4-5 edzéshez, igaz egyenlőre a hosszabbakat még hanyagolom. A pulzusom is szépen lassan kezd visszaállni a régi formámhoz, és már rövidebb tempókat is elkezdtem. Sőt próbaképp már egy fél órás laza tempóedzt is csináltam, ami sokkal jobban ment mint amire számítottam. 165-ös átlagpulzussal futottam 4:18-as átlagot, és az egész edzés nagyon jólesően és könnyedén telt. A tempót tehát nem lesz nehéz visszanyerni. Az idő is végre teljesen jó, napközben már 20 fokok vannak, ami estére pont lemegy az optimális 14-15 fokra. És ami a legfontosabb: az összes edzést sikerült 0 fájdalommal befejeznem! A sarkamban lévő ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Kalamata Edzésnapló

2019. már 10.

MUK - Márciusban újra kezdjük!

írta: Rehlaci
MUK - Márciusban újra kezdjük!

Január 20-án futottam az utolsó értékelhetőt, még Szombathelyen a tesómmal egy jóleső 22 kilométert, ami a lábamat nem viselte meg, utána azonban mégis leálltam a futással. Irány megint a fizikoterápia és mellette teljes pihenés amíg teljesen fájdalommentes nem leszek. Az egyedüli mozgás a heti három 1 órás biciklizés volt amíg megjártam a fizikoterápiát oda vissza. Szerencsére egész februárban rettenetesen rossz idő volt, így nem fájt annyira a szívem, hogy nem tudok futni. Jobb volt otthon a meleg lakásban. Helyette az irodában, mert otthon a fűtés csak este 6-tól működött, és nem volt kedvem a 15 fokos lakásban kuksolni. A cégben legalább azt hitték valami komoly projekten dolgozom, és még meg is dícsértek szinte. Röhögtem is ...
Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2019. feb 05.

írta: Rehlaci

Boldog új évet mindenkinek így fenruárban! Sokat vaciláltam, hogy írjak-e évértékelő bejegyzést. Egy olyan év amiben 2 darab 10 kilométeres versenyen vettem részt és a 12 hónapból hetet rehabilitációval töltöttem nem érdemel külön bejegyzést. Legalább is semmi kedvem megint részletesen kivesézni. Legyen elég egy rövid összegzés:

...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló Talpi bőnye

2018. dec 14.

Egy éve a kör rabságában

írta: Rehlaci
Egy éve a kör rabságában

Egy hónapja jelentkeztem utoljára amiből nem nehéz kitalálni, hogy továbbra sem vagyok 100 százalékos. Az előző bejegyzést nagyon optimistán zártam, amit aztán a pár nappal később visszatérő fájdalom gyorsan szét is zúzott. Azóta úgy érzem, hogy belekerültem egy körbe, amiből egyszerűen nem tudok kijönni.Legalább is eddig gyakorlatilag bármit csináltam, ha el is kezdett javulni a lában rövid idő múlva vagy visszaestem, vagy valami teljesen más fájdalom jött elő, pedig pont úgy csinálok mindent, ahogy az orvos javasolta. És ez az egész rohadt kör már pont egy éve kezdődött amikor elkezdtem az átkozott Adidasokban futni. Ha visszamehetnék az időben jól pofánvágnám magam, hogy nem kell a jól bevált és sok év óta használt ...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. nov 12.

Haladás

írta: Rehlaci
Haladás

Az utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás szombaton megverte az első helyen álló Fradit! Ez a Haladás haladása. Az én haladásom is szerencsére meglehetően jól halad. A legutóbbi bejegyzést a Dicloplast nevű csodatapasz meglepő hatékonyságával zártam, és most megint meg kell emlékeznem róla. Már az első használat után érezhető javulást okozott,  és csodák csodájára pár nap alatt teljesen kiszedte a külső sarokrész fájdalmát. Gyakorlatilg amióta használom napról napra rohamosan javult a lábam állapota. Jelenleg már csak a talpamban a sarokrésznél van egy kis fájdalom futás után, ami azonban reggelre mindig elmúlik. Most tehát nap közben már nem használom, de éjjelre mindig felteszek egy kisebb tapaszt a talpamra, biztos ami ...
Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Sérülés Futóverseny Rehabilitáció Athén maraton Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. okt 26.

A türelem talán futást terem

írta: Rehlaci
A türelem talán futást terem

Múlt csütörtökön az MR felvétellel felszerelkezve meglátogattam megint az orvost. Picit meglepett, hogy teljesen mindenre emlékezett, de ez egyben egy jó jel is arra, hogy jó kezekben vagyok. Elmondtam hogy ment a fizikoterápia, hogy az eredeti belső rész fájdaloma elmúlt ugyan, de helyette most kívül, és a sarkam talpi része fájdalmas, valamint van ez az új idegi fájdalmam is. Azt is elmondtam, hogy egyenlőre a futást is abbahagytam és nem is tervezem addig elkezdeni, amíg teljesen fájdalommentes nem leszek. Megmutattam a Söjtöri féle lábdiagnosztika eredményét is, ami annyira tetszett neki, hogy le is fényképezte magának. Azt, hogy túlságosan pronálok ő is megerősítette, és azt mondta mindenképp stabil cipőben fussak. Büszkén mutattam, ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. okt 15.

Megint nyeregben vagyok

írta: Rehlaci
Megint nyeregben vagyok

Nyeregben vagyok, de egyáltalán nem örülök neki, mert ez megint csak annyit jelent, hogy a kardióedzéseimet a szeretett futómozgás helyett biciklivel kell kiváltanom. A kálváriám tehát tovább tart, és egyre pesszimistább vagyok. A jó hír, hogy a fizikoterápiás kezelések rengeteget segítettek. Amikor elkezdtük akkor az achilleszre és a belső sarokcsontra fókuszálva ment a kezelés, és mindkét fájdalom rohamosan gyengült. Orvosi tanácsra elkezdtem óvatosan a visszatérő futásokat is, szigorúan puha talajon, alapozó tempóval és nem többször mint heti háromszor, figyelve arra is, hogy mindig maradjon két futás közt pihenőnap. Minden futás után kiemelt nyújtás és jegelés. A Stravában elkezdtem minden edzésnél leírni, hogy volt-e ...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

süti beállítások módosítása