2016. júl 19.

Nincs más hátra, muszáj számolni

írta: drAti78
Nincs más hátra, muszáj számolni

Úgy döntöttem szintet lépek.

Az eddigi legnagyobb jóindulattal is lelkes amatőr fogyózók táborából átigazolok a profikhoz. Nem szívesen teszem, de nincs más. Kb. egy éve nem megy lefelé a súlyom. Valószínűleg sok zsír lement, és látom a ruháimon, hogy valami változik, de kevés, és lassú. Illetve kiló szempontból nemhogy lassú, hanem áll. Nagyon.

Úgyhogy valamit tenni kell. Az edzések rendben vannak. Elszántság van (köszi Vasemberek), profi edző van. Megértő és támogató feleség van (köszi Feleség:). Az edzésre fordítandó idő is van. Akkor miért is nem fogyunk, mit kéne tenni még?

A következő lépés az, amit talán a legelejétől kellett volna kezdeni. Elkezdtem számolnia  kalóriákat. Regisztráltam a kaloriabazis.hu oldalon. Ezentúl minden nap, minden étkezés, és ivás rögzítésre kerül. 

A számolgatós módszerem lehet bonyolult, de jelenleg nincs jobb ötletem. Konyhai mérlegen egyesével rárakom az összetevőket és megmérem. Minden mérést lefényképezek. Magyarul a rántott hús, rizs, csalamádé vacsorát összesen 4x mérem meg. Mert ugye először az üres tányért kell rátenni, aztán kitárazni. A kajálás után a fényképen látszik mennyi volt a súly, és ráadásul nem kell valami füzetbe vagy mittudomén mibe írogatni. A lemért kajákat meg beírom az oldalon, az meg számol. Egyszerűnek tűnik, és remélem hatásos is lesz. Ja és még annyi, hogy ez nem a normál vacsorám volt. A feleségem ebédjének maradékát ettem meg vacsira mindösszesen 278 kcal értékben. 106 g rántott hús, 42 g rizs, 21 g csalamádé. Úgyhogy jelenleg majd éhen halok... :)

Az első napon próbából megeresztettem a kajákat, meg ittam pár sört. (Na jó nem esett rosszul:) Az oldal szerint, ha minden nap ezt a "teljesítményt" nyújtanám egy év alatt 6 kilót híznék. Na szerintem meg sokkal többet. De ez mindegy. A második nap már jobban állunk. Komoly kalóriadeficitben vagyok, pedig már este van.

Az oldalon külön helyen lehet beírni a sportolást és természetesen a sportolás által elégetett kalóriákkal többet enged fogyasztani. Nem tudom, hogy használjam e ezt a funkciót. Egyfelől ahogy néztem az endomondohoz képest fukar kezekkel mér, vagyis kevesebb kalóriát ír egy 60 perces lassú futáshoz, mint az endo. Másfelől akkor biztosan hatásosabb a dolog, ha nem foglalkozom a sporttal, hanem a mozgásra kizárólag, mint extra valamire tekintek. 

Szóval ezt még nem tudom. Szerintem egy hétig próbálgatni fogom a dolgot, aztán majd meglátjuk.

Ja és még valami. A kaloriabazis.hu-n van egy un. prémium tagság. Egy évre 4500,- Ft. Megnéztem mit ajánlanak a pénzemért. A válasz: A prémium tagság tulajdonképpen semmilyen előnnyel nem jár. Mivel az oldal az egészséges életmódot kívánja népszerűsíteni, és fogyni vágyókat segíteni ezért mindenki számára ingyenes. Arra kérünk, hogy ha megteheted támogasd az oldalunkat. 

Nem szószerinti, de ez a lényege. Überkorrekt! Tiétek a pénzem! :)

Szólj hozzá

DrAti