2016. már 26.

Lábgyógyulás kipipálva!

írta: drAti78
Lábgyógyulás kipipálva!

Úgy néz teljesen rendbejött a lábam! Voltam csütörötkön és simán bírta a futópadon az 5 kilit 7:30-as tempóval. Ezen felbuzdulva ma bevállaltam egy 2 km laza, 4 tempó, 2 km laza futást. Már az elején éreztem, hogy menni fog. 7.30 körüli idővel melegítettem, aztán kis séta, vízivás után neki a 4-km-nek.

Ugyanolyan tempó körül kezdtem, mint a 3 km-es rekordnál, de 2 km után éreztem, hogy azért ésszel kell ezt csinálni, és inkább a 3-nél lassítottam kicsit. Így is 7 per alatt lett, úgyhogy rendben van. A 4-re megengedtem újra, az 6:28 lett, tehát 6:30 alatti. Az meg rendben van. A pulzust nem néztem. Három hét múlva verseny, és a kiesések miatt muszáj hajtani. Bár igazából úgy döntöttünk, hogy a füredi április 30-i versenyre figyelünk jobban a 17-i Viviccita "csak" egy 10 km-es hosszú lesz 70 perc körüli tervezett tempóval. Kicsit még mindig tartok /na jó be vagyok szarva, de nagyon/ a záróbusztól, de remélem lesz annyi előnyöm az indulásnál, hogy ne érjen be. Meg aztán a tervezett tempó kicsit gyorsabb is mint a busz, egyszóval elvileg nem lehet baj.

Két dolog derült ki a mai futásból. Illetve 3.

1, Ez talán a legfontosabb. Ok a lábam. Egyáltalán nem érzem a bal combhajlítómat. Ezt az is jelenti, hogy csak egy edzést kellett kihagynom a múltkori sérülés miatt. Hála a masszőrömnek! Komolyan mondom csodákra képes az a nő!

2, A gyors futás utáni 2 km laza első km-ben futottam. Figyeltem, hogy a pulzus ne menjen 160 fölé. 9:20-as első kili után, úgy döntöttem, hogy nem szenvedek ezzel a szándékosan lassú valamivel, hanem legyaloglom a másodikat. A gyalogolt km több, mint fél perccel gyorsabb lett, mint a "futott" és a pulzusom is folyamatosan ment le. Fél perccel gyorsabban gyalogoltam alacsonyabb pulzus mellett, mint futottam. Ezen azért el kell majd gondolkodnom... 

3, Most hogy eltelt 5 óra a futás óta és még mindig olyan fáradt vagyok, mint az állat rá kellett jönnöm, hogy néha néha lehet belefér egy - egy komoly edzés, de vissza kell térnem a nagyon szigorú pulzuskontrollra. Május 1-től a régi PK-s módszer szerint fogok készülni a szeptemberi hazai 10 km-re.

Ja a kiló azóta is megy lefelé. Kis szerencsével 112 alá is benézek holnap reggel. Remélem a húsvét nem tesz tönkre mindent. Azért nehéz szívvel maradtam itthon miközben a haverok húsvéti sörözésen vesznek részt. De ugye a legkönnyebb módja a sörözés elkerülésének, ha a ember nem megy kocsmába...

 

Szólj hozzá

DrAti