Futóikrek avagy futás a kétszámjegy felé...

Két férfi egy cél. Futással elérni a két, illetve a kettes számjegyet...

2018. aug 14.

Visszatérek?

írta: drAti78
Visszatérek?

Jó régen nem jelentkeztem.

Vagy 4 hónapja.

Ezalatt az idő alatt mozgás terén nem túl sok minden történt. Fogalmazzunk úgy, hogy rendesen elhagytam magam.

Sikerült ismét 120 kilóssá fejlődnöm.

Na de legalább lesz honnan lefogyni! :) 

Az az igazság, hogy semmi olyat nem tudok írni, ami miatt úgy gondolhatja bárki, hogy na most majd sikerülni fog lefogynom. Mindenesetre nekivágok újra. 

Mától.

A részleteket majd később. Igazából csak és kizárólag azért írtam újra  blogra, hogy ne halogassam tovább a (sokadik) újrakezdést.

 

Tovább Szólj hozzá

2018. aug 09.

Nem tudom mi van már megint...

írta: Rehlaci
Nem tudom mi van már megint...

Már négy napja újra a mókuskereket hajtom, pedig bevallom nincs sok kedvem hozzá. A nyaralás jól telt, a két hét nem is kevés, de mégis olyan érzéssel jöttem vissza dolgozni, mint annak idején iskolásként az évnyitóra. Feltöltődve ugyan, de lehajtott fejjel, hogy mit keresek én itt megint? Ez van, sajnos az élet nem csak nyaralásról szól, a magamfajta szerencsétlenebbeknek bizony az év nagy része munkával telik.

...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Futás Sérülés Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. júl 20.

Csak nyaralásra jó a nyár - De futni is kell

írta: Rehlaci
Csak nyaralásra jó a nyár - De futni is kell

Hülyén hangzik, de elkezdem nem szeretni a nyarat. Pedig a neheze még hátravan. A jó hír viszont, hogy szombaton végre megyünk nyaralni és ez a két hét ami miatt általában azért várom a nyarat. Elmenni egy Isten háta mögötti kis görög szigetre, ahol nincs tömegturizmus, csak jó kaja, kiépítetlen partok és nyugalom. Nincs is ennél jobb. Idén Patmos-t próbáljuk ki, ami cirka 8 óra komppal. Reptere sincs, így a hosszú út szerencsére eléggé szűri az idelátogatókat. Általában a magunkfajta nyugalomvadászok vállalnak be ilyen utat. Kell már nagyon ez a kikapcsolódás!

...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. jún 26.

Nyári edzések és a SPAR maratoni terv

írta: Rehlaci
Nyári edzések és a SPAR maratoni terv

Régen jelentkeztem. Majdnem egy hónap telt le az utolsó bejegyzés óta, ami szerencsére most nem azt jelenti, hogy nem futok, vagy valami bajom lenne, csak egyszerűen nem volt semmi érdekes amiről írhattam volna. A kyparissia-i verseny óta pedig szerencsére meglehetősen sokat és jókat futottam, sőt még egy hetet Szombathelyen is voltam. Részletes edzésbeszámolókat most már nem írnék, de a Stravában elég szépen néz ki az elmúlt 4 hét edzésképe:

strava.JPG

Indulásnak ugyan egy gyenge 45 kilométeres héttel kezdtem, a hét elején még eléggé be voltak állva a lábaim, a végén meg lagziban voltunk és a 3 nap alatt csak egy 12 kilométeres gyors körre volt időm és energiám, igaz ilyen környezetben:

img_20180602_111927.jpg

img_20180602_111938.jpg

Szombathelyen pont egy hetet voltam, és ...
Tovább Szólj hozzá

Szombathely Görögország Athén Csónakázó tó Chalandri Futóedzés Rehlaci Edzésnapló M430

2018. máj 31.

Szezonzárás - Kyparissia 10K 2018

írta: Rehlaci
Szezonzárás - Kyparissia 10K 2018

A nem túl bőséges tavaszi versenyszezon második és egyben utolsó versenye egy 10 kilométeres városi futóverseny volt Kyparissiában. Tavaly is neveztem, de akkor végül is nem futottam, így az idei volt az első itteni szereplésem. Mivel az edzőnk innen származik, így a csapatából elég sokan eljöttek vele. Mi Agelikivel Kalamatából ruccantunk át, csak a versenyre ami szombat este hét órakor volt. Megint egy verseny amit okosan nem a legnagyobb melegben rendeznek. Plusz pont az is, hogy a nevezés teljesen ingyenes, de mivel elég kis városról van szó, ami ráadásul eléggé eldugott helyen is van, így nem volt az a tumultus mint Kalamatában. A 10 kilométeren kb 200-an indultak. Az is nagyon tetszett, hogy volt 4 kilométeres verseny is, de az teljesen ...
Tovább Szólj hozzá

10 km Görögország Futás Futóverseny Futóedzés Rehlaci M430

2018. máj 17.

Évkezdés áprilisban - 2018-as célok újragondolva

írta: Rehlaci
Évkezdés áprilisban - 2018-as célok újragondolva

A 2018-as terveimet sikerült már az év első edzésén romba döntenem. A jól eltervezett tavaszi felkészülés és versenyek helyett sikerült 3 hónap kihagyással és rehabilitációval indítanom az évet. Idén tehát az első értéklehető hónapom az április lett, és ennek megfelelően a célokat is teljesen át kell értéklenem. Lássuk tehát mit várok az év hátralévő részében. 

...

Tovább Szólj hozzá

Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. máj 02.

Kalamata 10 kilométeres verseny - Mennyit számít 3 hónap kihagyás?

írta: Rehlaci
Kalamata 10 kilométeres verseny - Mennyit számít 3 hónap kihagyás?

Az év első 3 hónapja értékelhető edzés nélkül telt el. Április közepére sikerült valahogy kilábalnom a még december végén összeszedett akhilleus gyulladásból és a hosszú rehabilitáció alatt már töröltem is minden tavaszi versenyt a naptáramból és úgy számoltam, hogy majd csak ősszel fogok megint versenyezni, ha visszarázódom a régi formámba. A visszatérő edzéseimet ehhez igazítva, a sok kicsi sokra megy stratégiát választottam. Minden nap futottam, de maximum 60-70 percet lazán az alapozó pulzusomon. Az edzések végére azért beiktattam 10x150 méteres repülőket, hogy picit pörögjek is. A céges edzéseken csináltam amit az edző mondott. Főleg a füvön futtatott 100-150 méteres rövid tempókat, illetve háromszor kiengedett a ...

Tovább Szólj hozzá

10 km Görögország Futás Futóverseny Rehlaci Kalamata

2018. ápr 28.

Rebuilding 2. hét (115.6.)

írta: drAti78
Rebuilding 2. hét (115.6.)

rebuilding.jpg

Nézzük mi történt a Rebuilding 2. hetében.

Szombaton a tervek szerint Ogre edzés következett volna. Sajnos a vállam nem volt az igazi, ezért az orvos javaslatának megfelelően kihagytam az edzést. Az egész nap a családdal telt, illetve este Hali meccs! Odafelé eldöntöttem, hogy ok a fogyókúra meg az életmódváltás, meg minden, de olyan dolgokat teljesen felesleges csinálnom, amiket nem akarok tartósnak. Ennek a gondolatmenetnek az lett a vége, hogy megittam néhány sört, és a sörök miatt megéheztem, így ettem este egy kis kenyeret. Nem vagyok rá túl büszke, de hát ez van. Nem fog sikerülni minden. Jobb, ha nem is törekszem a 100%-ra, mert amikor nem sikerül, akkor kudarcként élem meg, és hagyom a francba az egészet.

Vasárnap reggel nem ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2018. ápr 21.

Rebuilding 1. hét (117.6 kiló)

írta: drAti78
Rebuilding 1. hét (117.6 kiló)

rebuilding.jpg

Laci általában vasárnap szokott posztolni, úgyhogy én megpróbálok péntekenként. 

Tehát nézzük mi történ péntekig:

Túl vagyok nagyjából az első héten. Jelentem egész jól haladok. A kajára nagyon sikerült odafigyelni. Reggelire legfeljebb zabpehely, vagy abonett volt ami tartalmazott némi szénhidrátot. Amúgy tojást, kefirt, esetleg valami húsfélét toltam. Tehát a reggeli pipa.

Ebédre bármit megettem, úgyhogy ez is pipa. :)

Vacsorára egyáltalán nem ettem semmit, kizárólag fehérjeturmixot ittam. Na jó péntek este elmentem a nejemmel meg a Duduékkal vacsorázni és ittam néhány hosszúlépést, de csak egy salátát rendeltem a szokásos hatalmas adag kaja helyett. Úgyhogy ez is pipa. 

Edzeni 4x voltam az 5 nap alatt. Nem ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 16.

Rebuilding tervek

írta: drAti78
Rebuilding tervek

A rebuilding szót a baseballból ismerem. Arra használjuk, hogy ha egy csapat úgy dönt, hogy a következő pár évben egyáltalán nem foglalkozik a teljesítményével, nem nézi, hogy hány meccset nyer, hanem kizárólag arra törekszik, hogy a meglévő jó játékosait (és nyilván a rosszakat is) elpasszolja, és helyettük olcsó tehetséges, fiatalokkal töltse fel a keretét, akikkel (esetleg kiegészülve pár nagy sztárral) 3-4-5 év múlva bajnokesélyes lehet. (A dolog ennél nyilván nemkicsit bonyolultabb, de itt legyen ennyi elég.)

És hogy ennek mi köze a futásomhoz/fogyásomhoz?

Az, hogy hasonlóra készülök.

Újra össze kell raknom magam. Elengedek mindent, ami tempóról, eredményről, sebességről szól. Szép lassan teljesen az alapoktól ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 16.

Hivatalos rehabilitásció 7. rész - Vége!

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitásció 7. rész - Vége!

Vége! Végre vége ennek a hülye rehabilitációnak! Vége! Vége és még egyszer vége! Most már talán nem fogom elkiabálni, de visszatértem! Olyan jó ezt leírni, de még jobb átélni! Újra futhatok és természetesen futok is! A múlt héten már 44 kilométert futottam félig még rehabilitációs módban, ezen a héten viszont már 88 kilométer jött össze, 6 edzéssel. Csak kedden nem futottam, mert aznap jöttem vissza Szombathelyről! A hét többi napjára betervezett edzéseket viszont egytől egyik tökéletesen végrehajtottam. No de tekerjük vissza a szalagot picit és nézzük meg mi történt az elmúlt másfél hétben.

...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. ápr 12.

Na akkor gyerünk!

írta: drAti78
Na akkor gyerünk!

Tele vagyok jó hírekkel.

Először is sikerült 121,2 kilóval mérlegelnem! Ez azért jó hír, mert innen könnyű lesz majd sokat fogyni! Legyünk pozitívak! :) 

Az az igazság, hogy szanaszét zabáltam magam az elmúlt pár napban, így jött ki ez a remek eredmény. De lementek végre valahára a választások, és a meló is kezd egyenesbe állni. Ráadásul úgy néz ki, hogy megjavult a vállam. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki ok minden.

Elmentem egy csontkovácshoz, aki egészen valószínűtlen dolgokat művelt velem. Volt olyan hogy konkrétan kitörte a nyakamat. Meg az ágyon összevissza forgatott, meg rángatott.

Na de az elejétől, hogy érthető legyen: két problémám volt. Az egyik a derékfájás, ami kisugárzott a lábamba. A másik, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 07.

Hivatalos rehabilitásció 6. rész - Újra a futópályán!

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitásció 6. rész - Újra a futópályán!

Fájó bordával folytatódott a rehabilitáció. A vicc az egészben, hogy a biciklis esés miatt fáj az oldalam, viszont egyedül a ez az a mozgásfajta most, ami közben egyáltalán nincs semmiféle fájdalmam. Sőt egy jó órás tekerés után kimondottan úgy érzem, hogy végre eltűnt a bordafájdalom. Hurrá! Az öröm azonban csak az első tüsszentésig tart. Szerencsére a légzőgyakorlatoknak köszönhetően lélegezni már minden fájdalom nélkül tudok, de a hirtelen mozdulatok rettenet fájnak. Nem tudom erőből kifújni az orrom, mert úgy érzem beszakad a tüdőm, így egész nap szinte folyik az orrom. Ettől többet tüsszentek, ami pedig maga a pokol. Utána rendesen percekbe telik mire összeszedem magam, halálra rémítve ezzel a kollégákat. Az már csak ...

Tovább Szólj hozzá

Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. már 31.

Kell egy cél. Ismét. Sokadszorra.

írta: drAti78
Kell egy cél. Ismét. Sokadszorra.

Februárban azt terveztem, hogy mindennap fogok edzeni valamit. Ezt végülis nagyjából sikerült teljesíteni. Igaz iszonyat beteg voltam a hónap jelentős részében, de csak két olyan nap volt, amikor egészséges voltam, és nem edzettem. Az meg nem is rossz.

A március már nem ment ennyire jól. Munka, illetve a választások miatt rengeteget kellett melóznom, ráadásul Vilmos sem volt a legjobb alvó, ebben a hónapban. Sajnos meg kell, hogy állapítsam, hogy amikor fáradt, beteg stb vagyok, akkor kizárólag kajával tudom vigasztalni magamat. 

Ennek meg is lett az eredménye! Soha nem látott mélységekbe emelkedett a súlyom. Ma reggel: 119.9 kiló voltam. 

Szóval sajnos nincs más hátra ismét el kell kezdenem sanyargatni magamat.

Körbenéztem a ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2018. már 28.

Hivatalos rehabilitásció 5. rész - Az ideiglenes megoldás

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitásció 5. rész - Az ideiglenes megoldás

5 rehabilitációs edzésen vagyok túl.   Megelpő és mulatságos, hogy amennyire ódzkodtam eddig az edzőtermektől, ahhoz képest kimondottam élvezem ezeket a foglalkozásokat.  Főleg a hétfői napok profik, mert korán megyek és általában egyedül kezdek, viszont később befut pár röplabdás lány is, így kimondottan jó látványban van részem. Csütörtökön és szombaton viszont jóval többen vagyunk, így az edző figyelme is így több ember közt oszlik meg. Néha emiatt picit várnom kell, de a fene ott eszi, legalább több időt töltök ott, és így olcsóbb az egész, mert  a havi fix díjért több időt kapok. A gyakorlatok nem nagyon változtak, viszont szerencsére már hozzászoktam az összes mozgástípushoz, így az esti izomláz elmarad. Az ...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló