2018. sze 29.

Októbertől indulunk

írta: drAti78
Októbertől indulunk

Hát kérem ismét itt vagyok.

És októbertől ismét nekiveselkedek - immáron megszámlálhatatlan - újrakezdéseimnek.

Az elmúlt időszak a különböző sérülések kezeléséről szólt. Még mindig fáj a vállam és a talpam is. Elmentem egy gyógytornászhoz, aki egyrészt azt mondta, hogy nyugodtan sportoljak, ha nem fáj, másrészt megtiltotta a kettlebellt. Azt majd csak ha teljesen tünetmentes leszek. Harmadrészt elzavart úszni. A laza - nem tempós - úszás segíteni fog. Egészen extra - legalábbis számomra extra - kezeléseket kapok. A legdurvább egy olyan gép ami 25 kilónak megfelelő súllyal húzza a nyakamat felfelé. Állítólag azért, hogy kinyúljanak az izmok, és megszűnjenek a letapadások, de szerintem lehet csak unta magát, aki kitalálta és röhögni akart a betegein. Mindenesetre nem akarom, hogy bármiről is lemaradjatok, szóval tessék, így néz ki:

capture_30.JPG

Egyébként azt gondolom, hogy rohadt hasznos, legalábbisegyelőre úgy tűnik talán használ is de ismerjük, be, hogy ritka hülyén néz ki benne az ember.

A talpam hol fáj, hol kevésbé, de azért még érzem. Arra is figyelnem kell. Úgyhogy októbertől heti három "futás" és két úszás (na jó inkább fürdés) szerepel a tervek közt. Valamint minden nap egy pár perces erősító edzés is. A "futás" azért van idézőjelben, mert az új edző egyszerűen nem enged futni. Egyelőre 4 perc séta - 2 perc futás váltakozva összesen 10x. Ennyi a feladat. Ráadásul a pulzus a futás alatt sem mehet 140 fölé, a séta pedig jóleső, de tempós séta. Ja és a séta alatt végig csak orron át vehetek levegőt, tehát még az is le van korlátozva. Mondjuk ebbe tuti nem sérülök bele.

Az úszás sima, könnyű, nem megerőltető, kizárólag mellúszás lehet. Mondjuk ebbe könnyen beleegyeztem, mert szerintem olyan 20-25 métert tudnék maximum úszni gyorsban. Aztán mint a nyeletlen balta. De legalább lenne munkája az úszómesternek.

A napi erősítésben semmi bonyolult nincs. 5 fekvőtámasz, 5 guggolás, 5 hasizom összesen 5x. Ebben lehet kicsit csalni fogok, mert a decemberi síelésre kicsit jobban össze akarom kapni a lábam, meg a törzsizmaim. De egyelőre ennyi is elég lesz.

Kaja ügyben úgy döntöttem mérni és írni fogom a bevitt cuccost. Még az is eszembe jutott, hogy kirakom ide. Hátha motivál.

 

Szólj hozzá

DrAti