2016. jún 30.

Edzésnapló - 2016 június

írta: Rehlaci
Edzésnapló - 2016 június

Megint eltelt egy hónap, a június ráasásul a kedvenc hónapom. Imádom a hosszú napokat, meg az időjárást. Napos, de még nem túl meleg. Az eddigi júniusok ilyenek voltak. Idén viszont korán beköszöntött a kánikula. Gyakorlatilag ahogy visszaértem Szombathelyről iszonyat meleg fogadott, ami egész hónapban kitartott. Ez rá is nyomta a bélyegét a júniusi teljesítményemre. Összesen 230 kilométert futottam. Nem rossz, de a havi céltól rendesen elmaradtam. A céges edzéseket háromszor is kihagytam. Este hatkor árnyékban 34 fok volt. A stadionban tűző napon valahogy nem volt kedvem futni. A jó hír viszont, hogy a meleg már annyira nem zavar. Ha lejjeb megy a nap, de még 33-34 fok is van minden gond nélkül tudok futni. Viszek magammal vizes szivacsot, az sokat segít. Ráadásul Kalamatában is szereltek fel a parti sétányra vízcsapokat, aminek külön örülök.

1539_4238_138916_g.jpg

Voltam Szombathelyen is, ahol az eső sajnos elmosta a közös futást Attilával. Megcsináltam a teljesítménytesztet is, és ennek megfelelően az alapozóedzéseket picit magasabb pulzuson futottam. 

Volt egy elég érdekes futásom, amit nem tudtam hova rakni. Az utolsó hétvégén egyáltalán nem futottam, így hétfőn eléggé kipihenten mentem egy 75 perces laza futásra. Aztán ahogy elindultam, csak pislogtam: 144-es átlagpulzuson 4:53-as kilométerek jöttek ki. Ráadásul 33 fok volt! Remélem   ez a tendencia folytatódni fog:

A tempóedzéseket 170-es pulzuson folytattam, ezen augusztusig nem fogok változtatni. A tempó szépen 4:10-4:15 körül mozog. Nem rossz, de egyenlőre csak 40-45 perceket 

Holnap végre megyünk nyaralni két hétre. Már alig várom. Futócuccot ugyan viszek magammal, de most a futás biztosan nem lesz prioritás. A július az a pihenésről szól!

Jó nyarat mindenkinek!  
Szólj hozzá

Szombathely Görögország Athén Futás Futóedzés Rehlaci Kalamata Edzésnapló