2016. feb 28.

Edzésnapló - 2016- 8. hét - Csak nem jött össze a hét

írta: Rehlaci
Edzésnapló - 2016- 8. hét - Csak nem jött össze a hét

A múlt hetet már pénteken lezártam, de az új hét már rögtön szombaton elkezdődött. Az esti tusolásnál rendesen belerúgtam a fürdőkádba, és a lábujjaim megdagadtak és belilultak. Másnap még a gyaloglás is fájt. Na mondom ha megint kimarad egy hét az fasza lesz. Szerencse hétfőre már nem fájt, csak lila maradt.

Hétfő: Ma úgy voltam vele, ha bele szakadok, akkor is letudom a 2 óra 15 perces tervezett edzést. Ennek megfelelően, hogy nehogy valami kibúvóm is legyen majd, rendesen feltankoltam: 1 liter víz, egy fél banán, 3 darab füge és egy gél. Kellemes 17 fokban indultam már félhomályban és végre jól esett futni. A pihenés ráadásul érezhetően jót tett mindenemnek, mert a tempó is egész jó 5 perc körüli kilométerekkel jött, amit egyáltalán nem éreztem megerőltetőnek, sőt a lábam vitt volna sokkal gyorsabban is, de a pulzuskontrol nem engedett. Minden körben megálltam inni és megint csak a 7 körből négyszer pisilni is. A fél banánt megettem az első kör után, és el is döntöttem, hogy innentől ezt tényleg nem fogom futáshoz erőltetni. Olyan szintű hascsikarást okozott, hogy majdnem abba kellett hagynom az edzést, de szerencse amilyen gyorsan jött olyan gyorsan távozott is bár nem éppen kellemes gázok társaságában. A negyedik körben ettem egy fügét is, ami viszont szuper volt. Tényleg ez lesz a csodafegyverem. Olcsóbb mint a gél, természetes és tényleg segít. A gél marad a tempókra és versenyekre. Valahol a közepe tájékán majd szívinkfartust kaptam. Már jó sötét volt, amikor a távolban kiabálást és kutyahangokat hallottam. Aztán megláttam a csordát. Kb 20-30 kutya fényekkel felszerelve futkoztak és játszadoztak egymással. Természetesen a gazdáikra nem hallgattak. Nem vagyok egy szívbajos, de nem volt egy kellemes gondolat, hogy nekem most el kéne futnom közöttük. Szerencse azonban nem lett baj. Az edzés további része már esemény nélkül telt, megettem a maradék fügét, megittam az összes vizemet, és végül a 2 óra 15 perc alatt kerek 27 kilométert futottam. Jól esett nagyon, de azért elfáradtam. Pont ahogy kellett. Megjutalmaztam magam utána egy korsó hideg sörrel, meg finom husikával.

 
Kedd: a hétfői hosszú után beiktattam egy jó alapos hengerezést, ami kimondottan jól esett, így viszonylag friss lábakkal mentem a céges edzésre. Edzés előtt megint picit téma volt a bevándorlás, és megint le lettek a magyarok fasisztázva a kerítés miatt. Inkább megtartottam magamnak a véleményemet. 15 perc bemelegítés után pici futósuli, majd nekem külön program. 25 perc fartellezés megint. Az első 5 perc megint gyilkos volt, de utána egyre jobban kezdtem érezni és élvezni. Fura, de ma tényleg úgy éreztem, hogy nem akarok megállni. 11 kilométer lett a vége és megint csak jól esett nagyon. A végén még kocogtam egy 5 perces levezetést egy kolleginával, aki panaszkodott, hogy mennyire elfáradt, pedig csak 3 kilométert futott. Elmeséltem neki az én első futásomat 5 éve, amikor 400 méter után majd meghaltam. Azt hiszem sikerült eléggé motiválnom. 

 
Csütörtök: ma nem volt edző, így csak kb nyolcan voltunk a céges edzésen. Küldött ugyan programot, de valahogy nem volt kedvem 50 perc lazát futni. Inkább csináltam saját programot magamnak: kb 20 perc laza bemelegítés, majd pici nyújtás után 6x100 méter laza, aztán 10x200m gyors tempó, közte kb 1 perc gyaloglással. Régen estek ennyire jól a 200 méteresek. Az összeset egyenletesen hoztam 34-36 másodperces idővel. A maxpulzusom sem volt 178-nál több. A lábaim végig teljesen jól szuperáltak, görcsnek, vagy merevségnek nyomát sem éreztem. Futottam még 10 perc levezetést is, amivel mára 10 kilométert hoztam össze. Már várom a szombati tempót, valahogy jó érzésem van....

 
Péntek: picit késve szabadultam a cégből, és ahogy hazaértem szinte egyből indultam is futni. Olyan jó idő volt, hogy nem volt kedvem sötétben futni, inkább még élvezni akartam a lemenő napsugarakat, meg este programunk is volt és picit akartam pihenni előtte. Még így 6 óra magasságában is elég meleg volt, így rendesen izzadtam, de szépen tartottam a 143-as pulzust és az 5 perc körüli kilométereket. Hoztam megint fügét, ami ismételten nagyon jól esett. Egyetlen szépséghiba a pisilés:négyszer...nem akartam elhinni. Komolyan fogok építtetni magamnak egy piszoárt. 75 percet futottam, megint kerek 15 kilométert. Az izzadás szerintem picit megbosszulta magát, mert estére egy kezdődő megfázás jeleit éreztem. Kapart a torkom és nehéz volt a fejem. Remélem nem kell kihagynom a tempóedzést megint.

 
A hétvégére tervezett tempóedzés végül is elmaradt. Sajnos picit megfáztam. Szombaton egész nap nem voltam túl jól, de mondom majd futok vasárnap reggel. Megébredtem magamtól 6 körül, de a torkom még továbbra is kapart. Egy reggeli tempófutás 8 fokban csak rontott volna a helyzeten, így visszaaludtam. Aztán a reggeli tea után már teljesen jól voltam, de 20 fok volt és tűző nap, úgyhogy a futás helyett inkább kimentünk a tengerpartra napozni.

A hét 4 futással és 63 kilométerrel zárul. Jövő hétre viszont a hétfői hosszút tempóban futom,a keddet kihagyom és szombaton is futok egy tempót, mert ezekkel el vagyok maradva.

Ezt a képet a héten találtam a neten. A 2016-os Navarino Challange egyik hivatalos reklámképén én is rajt vagyok. Szép kép..
navarino.jpg
Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Chalandri Futóedzés Rehlaci Edzésnapló