2016. jan 08.

Alakulok

írta: drAti78
Alakulok

Január 2-a óta tértem vissza a pályára.

2-án volt egy könnyebb ismerkedő edzés Ákossal, vasárnap fallabda, szerdán és pénteken futópad. Megvolt az első HIIT típusú edzés is. 3 perc kocogás 140-es pulzussal, 5 perc futás 155-tel, aztán séta, amíg le nem megy a pulzusom 120 alá. Ezt 4x ismételve.

Már legalábbis ez volt a terv. A végére a kocogás sem ment 150 alatt, a futás - pedig csak 7,5 perc/km-es tempót raktam be - elszállt. Ezt csak azért nem értem, mert ma 6 km-t toltam ugyanebben a tempóban, és a pulzusom csak az utolsó 10-15 percben ment 160 fölé. Mondjuk ennek kifejezetten örültem.

Magyarul jelenleg ott tartunk, hogy minden további nélkül tudok futni 6 km-t 7,5 perc/km-es tempóban és a pulzusom nem száll el, de ha egyszer komolyabb tempóra kapcsolok, akkor bár ha megállok hamar visszamegy, de ha újra futok iszonyat gyorsan felmegy magasra. Valószínűleg ez az idővel javulni fog.

Ja és kipróbáltam a RehLaci által javasolt szívószálas légzést. A dolognak annyi a lényege, hogy befogott orral csak a szánban lévő szívószálon keresztül lélegzünk. És ezt csináljuk vagy 15-30 percet. Na ez rendesen kimerít!

A kaját még nem tartom, de nálam ez úgyis mindig később jön.

Egyszóval: alakulok! :) 

Szólj hozzá

DrAti