2015. dec 08.

Születésnap!

írta: drAti78
Születésnap!

37 éves lettem. Kb egy éve álltam neki viszonylagos rendszerességgel futni. Azt gondolom egészen vállalható év van mögöttem, azzal, hogy ezt azért bőven lehetett volna szebbre, eredményesebbre is kihozni.

Na de mi erre az évre a terv? 

A terv rendkívül egyszerű. Le kell fogyni. 100 kiló alá. Pont. Ebben nincs mentség, vagy kifogás. Ma reggel úgy döntöttem megcsinálom. A tegnapi nap nagy részét gondolkodással töltöttem. /Volt rá időm, mert az egész délelőttöt orvosi rendelőben várakozással töltöttem, a délután nagy részét meg egy bizottsági ülésen, szintén várva, hogy sorra kerüljek./

Tehát a lényeg: A Baralavics módszer működik, tehát marad. A hidegre és a lábam állapotára tekintettel többet fogok menni konditerembe, és valószínűleg sokat fogok (újra) futópadon gyalogolni, meg futni. /Igen újra gyalogolni fogok. 110 kiló felett ne rohangáljon felelőtlenül az ember, mert megbánhatja. Valahol olvastam, hogy aki egyszer elkezdett futni az utána már nem fog visszamenni gyalogló üzemmódba. Na erre is rá akarok cáfolni./

Ezt az egészet kiegészítem némi súlyzós edzéssel meg ugrálókötéllel (kvázi HIIT-training). A kajára irgalmatlanul ráfeszülök, erről már többször írtam, úgyhogy most nem fogok. Azt azért megjegyzem, hogy egy kollégámnak sikerült szeptember óta 18 kilót fogynia úgy, hogy nem csinál mást csak annyit, hogy kizárólag ebédet eszik. Ebédre azt amit elétesznek, de semmi mozgás, semmi 5X-i étkezés, semmi szétválasztó diéta. Semmi. Egyszerűen nem eszik. Hogy hogy bírja ki, azt nem tudom. Én tutira belehaltam volna.

Na de vissza hozzám. Tele vagyok energiával, és tettvággyal! A lábamnak is nagyon jót tett ez az egy hét szünet. Azt hiszem, ha nem adtam volna neki pihenőt, akkor most a sérülésemről készült orvosi látleletet posztoltam volna ki. 

Ja és rájöttem, hogy a Baralavics módszerből kimaradt a legfontosabb. A heti 3 edzés ok. De kiegészítem egy újabb - fizetős - tényezővel. Amennyiben a hétfői napon nem lesz kevesebb a súlyom, mint az előző héten, akkor az 2.000,- Ft bünti. Ha kevesebb 1.000,- Ft vissza a büntiből.

Jelenleg - a múlt heti sérülés miattit nem számolva - 2.000,- Ft-ot kell fizetnem. Ha a múlt hetet is beleveszem, akkor 8.000,- Ft a bünti. Tegnap - a szülinapi vacsi miatt is - 133,3 kiló voltam, tehát ez az új adat. Ebből kell leadni.

Szólj hozzá

DrAti