2015. dec 01.

Sikeres november?

írta: drAti78
Sikeres november?

Bizonyos szempontból egyértelműen igen. A november kifejezetten sikeres volt. Futottam majdnem 70 km-t. egészen pontosan 68,91 km-t. Namost eddig a közel egy év alatt 2 olyan hónap volt, amikor sikerül 50 km fölé menni. Az eddigi legkomolyabb hónapomhoz képest majdnem 15 km-t javultam. Ez 37 %-os javulás.

Ez eddig király.

És most jönnek a rossz hírek.

Ez túl sok. Ennyi nem megy. Legalábbis most nem megy. Fájnak a lábaim a legkülönbözőbb helyeken. Jellemzően a boka környéki részt érzem leginkább, de fájt már a combom, térdem, és a talpam is.

Úgyhogy ideje megint okosnak lenni. Azt látni kell, hogy ez túl gyors növelés volt. Egész júniustól - október végéig azaz 5 hónapon keresztül összesen futottam 136 km-t, most meg egy hónap alatt közel 70-t. Szóval visszaveszünk. A heti 3 futás marad. DE!!! Maximum 6 km egy alkalommal. És minden futást egyelőre átteszek a rekordtán pályára. Ott kevésbé terheli meg az ízületeket.

Ja és nagyon neki kell állnom (újra) a fogyásnak. Ma reggel a szokásos 112 kiló körüli adatot mutatta a mérleg. /Ezt mutatja kb. 3 hónapja folyamatosan.../ Az meg sok. Hiába mondja mindenki, hogy sokat változtam, meg, hogy az izom nehezebb, mint a zsír és hogy az átalakulás látványos, attól még minden egyes lépésnél 110 kiló fölötti tömeg terheli a bokám/térdem/lábam.

Mostanában csak írok arról, hogy újra neki kell állni a fogyásnak, meg mostantól aztán tényleg, de eddig igazából nem sikerült. Pedig nem bonyolult. Ki kell iktatni a vacsorát, és kőkeményen tartani a diatetikus által elmagyarázott dolgokat. Egyszerűnek hangzik... Majd meglátjuk.

A fentiekre tekintettel annyiban változtatok a Baralavics módszeren, hogy heti egy futást ki lehet váltani (ha fáj a lábam) egy óra úszással, vagy egy óra biciklivel, esetleg gyaloglással vagy fallabdával. Érdekes, hogy tenisz alatt nem fáj a lábam, valószínű a pihenések miatt, tehát remélem a fallabda is menni fog. Ha nagyon fáj, akkor nem fogok szórakozni és simán sérültet jelentek. Ja és eddig a heti futás akkor volt meg, ha összesen megvolt a héten a 21 km. Na ezt a szabályt értelemszerűen eltörlöm, mert ugye 3X6 km az kevesebb.

Utálom, hogy ezt kell tennem, de nem akarok úgy járni, mint sok futóismerősöm. Ők ilyenkor mind-mind továbberőltették, és a vége kivétel nélkül sérülés lett. Én meg nem rövidtávra tervezek.

 

Szólj hozzá

DrAti