Futóikrek avagy futás a kétszámjegy felé...

Két férfi egy cél. Futással elérni a két, illetve a kettes számjegyet...

2018. ápr 21.

Rebuilding 1. hét (117.6 kiló)

írta: drAti78
Rebuilding 1. hét (117.6 kiló)

rebuilding.jpg

Laci általában vasárnap szokott posztolni, úgyhogy én megpróbálok péntekenként. 

Tehát nézzük mi történ péntekig:

Túl vagyok nagyjából az első héten. Jelentem egész jól haladok. A kajára nagyon sikerült odafigyelni. Reggelire legfeljebb zabpehely, vagy abonett volt ami tartalmazott némi szénhidrátot. Amúgy tojást, kefirt, esetleg valami húsfélét toltam. Tehát a reggeli pipa.

Ebédre bármit megettem, úgyhogy ez is pipa. :)

Vacsorára egyáltalán nem ettem semmit, kizárólag fehérjeturmixot ittam. Na jó péntek este elmentem a nejemmel meg a Duduékkal vacsorázni és ittam néhány hosszúlépést, de csak egy salátát rendeltem a szokásos hatalmas adag kaja helyett. Úgyhogy ez is pipa. 

Edzeni 4x voltam az 5 nap alatt. Nem ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 16.

Rebuilding tervek

írta: drAti78
Rebuilding tervek

A rebuilding szót a baseballból ismerem. Arra használjuk, hogy ha egy csapat úgy dönt, hogy a következő pár évben egyáltalán nem foglalkozik a teljesítményével, nem nézi, hogy hány meccset nyer, hanem kizárólag arra törekszik, hogy a meglévő jó játékosait (és nyilván a rosszakat is) elpasszolja, és helyettük olcsó tehetséges, fiatalokkal töltse fel a keretét, akikkel (esetleg kiegészülve pár nagy sztárral) 3-4-5 év múlva bajnokesélyes lehet. (A dolog ennél nyilván nemkicsit bonyolultabb, de itt legyen ennyi elég.)

És hogy ennek mi köze a futásomhoz/fogyásomhoz?

Az, hogy hasonlóra készülök.

Újra össze kell raknom magam. Elengedek mindent, ami tempóról, eredményről, sebességről szól. Szép lassan teljesen az alapoktól ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 16.

Hivatalos rehabilitásció 7. rész - Vége!

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitásció 7. rész - Vége!

Vége! Végre vége ennek a hülye rehabilitációnak! Vége! Vége és még egyszer vége! Most már talán nem fogom elkiabálni, de visszatértem! Olyan jó ezt leírni, de még jobb átélni! Újra futhatok és természetesen futok is! A múlt héten már 44 kilométert futottam félig még rehabilitációs módban, ezen a héten viszont már 88 kilométer jött össze, 6 edzéssel. Csak kedden nem futottam, mert aznap jöttem vissza Szombathelyről! A hét többi napjára betervezett edzéseket viszont egytől egyik tökéletesen végrehajtottam. No de tekerjük vissza a szalagot picit és nézzük meg mi történt az elmúlt másfél hétben.

...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. ápr 12.

Na akkor gyerünk!

írta: drAti78
Na akkor gyerünk!

Tele vagyok jó hírekkel.

Először is sikerült 121,2 kilóval mérlegelnem! Ez azért jó hír, mert innen könnyű lesz majd sokat fogyni! Legyünk pozitívak! :) 

Az az igazság, hogy szanaszét zabáltam magam az elmúlt pár napban, így jött ki ez a remek eredmény. De lementek végre valahára a választások, és a meló is kezd egyenesbe állni. Ráadásul úgy néz ki, hogy megjavult a vállam. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki ok minden.

Elmentem egy csontkovácshoz, aki egészen valószínűtlen dolgokat művelt velem. Volt olyan hogy konkrétan kitörte a nyakamat. Meg az ágyon összevissza forgatott, meg rángatott.

Na de az elejétől, hogy érthető legyen: két problémám volt. Az egyik a derékfájás, ami kisugárzott a lábamba. A másik, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 07.

Hivatalos rehabilitásció 6. rész - Újra a futópályán!

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitásció 6. rész - Újra a futópályán!

Fájó bordával folytatódott a rehabilitáció. A vicc az egészben, hogy a biciklis esés miatt fáj az oldalam, viszont egyedül a ez az a mozgásfajta most, ami közben egyáltalán nincs semmiféle fájdalmam. Sőt egy jó órás tekerés után kimondottan úgy érzem, hogy végre eltűnt a bordafájdalom. Hurrá! Az öröm azonban csak az első tüsszentésig tart. Szerencsére a légzőgyakorlatoknak köszönhetően lélegezni már minden fájdalom nélkül tudok, de a hirtelen mozdulatok rettenet fájnak. Nem tudom erőből kifújni az orrom, mert úgy érzem beszakad a tüdőm, így egész nap szinte folyik az orrom. Ettől többet tüsszentek, ami pedig maga a pokol. Utána rendesen percekbe telik mire összeszedem magam, halálra rémítve ezzel a kollégákat. Az már csak ...

Tovább Szólj hozzá

Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. már 31.

Kell egy cél. Ismét. Sokadszorra.

írta: drAti78
Kell egy cél. Ismét. Sokadszorra.

Februárban azt terveztem, hogy mindennap fogok edzeni valamit. Ezt végülis nagyjából sikerült teljesíteni. Igaz iszonyat beteg voltam a hónap jelentős részében, de csak két olyan nap volt, amikor egészséges voltam, és nem edzettem. Az meg nem is rossz.

A március már nem ment ennyire jól. Munka, illetve a választások miatt rengeteget kellett melóznom, ráadásul Vilmos sem volt a legjobb alvó, ebben a hónapban. Sajnos meg kell, hogy állapítsam, hogy amikor fáradt, beteg stb vagyok, akkor kizárólag kajával tudom vigasztalni magamat. 

Ennek meg is lett az eredménye! Soha nem látott mélységekbe emelkedett a súlyom. Ma reggel: 119.9 kiló voltam. 

Szóval sajnos nincs más hátra ismét el kell kezdenem sanyargatni magamat.

Körbenéztem a ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2018. már 28.

Hivatalos rehabilitásció 5. rész - Az ideiglenes megoldás

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitásció 5. rész - Az ideiglenes megoldás

5 rehabilitációs edzésen vagyok túl.   Megelpő és mulatságos, hogy amennyire ódzkodtam eddig az edzőtermektől, ahhoz képest kimondottam élvezem ezeket a foglalkozásokat.  Főleg a hétfői napok profik, mert korán megyek és általában egyedül kezdek, viszont később befut pár röplabdás lány is, így kimondottan jó látványban van részem. Csütörtökön és szombaton viszont jóval többen vagyunk, így az edző figyelme is így több ember közt oszlik meg. Néha emiatt picit várnom kell, de a fene ott eszi, legalább több időt töltök ott, és így olcsóbb az egész, mert  a havi fix díjért több időt kapok. A gyakorlatok nem nagyon változtak, viszont szerencsére már hozzászoktam az összes mozgástípushoz, így az esti izomláz elmarad. Az ...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2018. már 16.

Hivatalos rehabilitáció - 4. rész - Áttörés

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitáció - 4. rész - Áttörés

A múlt csütörtöki fizikoterápiápiára kétes érzéssel mentem. A folyamatos pihentetés és jegelés hatására ugyan javult a lábam, de még mindig volt benne egy kellemetlen érzés. Nem fájdalom, de az a bizsergés ami tudom hogy visszahozná a fájdalmat ha újra futnék. A foglalkozásra tehát nem a legjobb hangulatban érkeztem. A kezelés a szokásos volt, annyi különbséggel, hogy kaptam tűterápiát is. Ez a fájdalmat hivatott tovább csökkenteni. 6 darab szerencsére vékony tűt kaptam a boka és a lábfej környékére, amit 20 percig kellett mozdulatlanul tűrnöm. A beszúrás félelmetesen nézett ki ugyan, de nem fájt, és maga a terápia kiegészítve az árammal tényleg megnyugtatta a lábam. Ez volt legalábbis az első alkalom, hogy teljesen ...
Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci

2018. már 05.

Hivatalos rehabilitáció - 3. rész - Nincs javulás...Maradt a jegelés a tavaszban

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitáció - 3. rész - Nincs javulás...Maradt a jegelés a tavaszban

A második fizikoterápiás foglalkozáson engedélyt kaptam arra, hogy az elmaradó kardióedzéseket biciklizéssel pótoljam. Elvileg ez nem árthat. Az örömhírre ahogy hazaértem egyből tekertem is egy órát a szobabiciklin. Aztán másnap még egyet. Harmadnap már jó idő volt, így irány a szabad. Mivel autók között nem volt kedvem tekerni, így a jól bejáratott és ismert stadion körüli parkban és a parkolókban tekertem picivel több mint egy órát. A lelkemnek és a szívemnek jót tett, de a lábamnak nem annyira. Estére rendesen megfájdult az achilleuszom. Ezek szerint ez a csoda is három napig tartott. Ez nagyon nem jó hír, így úgy döntöttem, hogy a fene ott eszi, ennyit nem ér meg a biciklizés. Marad a pihentetés amíg el nem kezdjük a ...
Tovább Szólj hozzá

Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci

2018. feb 21.

Hivatalos rehabilitáció - 2. rész

írta: Rehlaci
Hivatalos rehabilitáció - 2. rész

A hivatalos fizikoterápiás kezelés után a gyakorlatokat otthon folytattam. Futásról és gyaloglásról természetesen szó sem lehetett. És mi az én szerencsém? Az, hogy a helyi céges futóklubunkról az anyacégnek csinálnak egy fénykép és videóösszeállítást, pont amikor én sérült vagyok. Az edző üzent, hogy kedden jöjjek már le, ha más nem akkor imitálunk valamit velem is. Hosszú idő után először így beöltöztem és lebicikliztem az edzésre. Fájni nem fájt semmim, de nem akartam semmi hülyeséget csinálni.

...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Sérülés Rehabilitáció Futóedzés Rehlaci

2018. feb 02.

A februári mesterterv

írta: drAti78
A februári mesterterv

Most hogy kicsit nyugodtabbak az éjszakák, és végre tudom értelmezni a "szép álmokat" elköszönést itt az ideje, hogy egy jó kis új céllal és tervvel kezdjünk neki a dolgoknak. Már nem számolom, hogy hányszor és miket terveztem el. Megtanultam ezzel együtt élni. Én már csak ilyen vagyok. Tervekben nagyszerű, megvalósításban meg... 

Na de most majd  - talán - minden más lesz!

Rövid távra tervezünk, hogy lássuk a végét! Tehát nézzük a februárt.

A Warrior challenge továbbra is ott van a célok közt. A sérülésem miatt kicsit később, olyan április közepe-vége felé tervezem a próbát. Ez tehát nem része a februári tervnek.

A terv röviden: minden nap edzés.

Hétfő - szerda - szombat: kettlebell, illetve funkcionális ...

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 01.

Az igaz barátság!

írta: drAti78
Az igaz barátság!

Azt hiszem semmi nem bizonyítja egy barátság igaz és őszinte természetét, mint az, hogy ha a bajban is kitartasz a barátod mellett. Teljesen biztos, hogy jó barátja vagyok Lacinak, mert a blogra való legutóbbi bejegyzést a sürgősségin várakozva olvastam.

Igen. Nekem is sikerült lesérülnöm.

Még november vége, december eleje környékén fájdult meg a vállam. Egy box mozdulatnál egyszerűen nem volt már elég erőm rendesen megfeszíteni a kezem és megfájdult. Bár kicsit éreztem, meg néha belenyílalt, nem különösebben zavart, egészen múlt hét csütörtökig. Szerdán kemény válledzésem volt, és hiába mondta az edző, hogy csak okosan, ha a fáj a vállad, akkor talán nem kéne, én még nagyobb súlyokkal csináltam a gyakorlatokat. ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 15.

Napflio Maraton felkészülés 2. hét - (F)elkészültem!

írta: Rehlaci
Napflio Maraton felkészülés 2. hét - (F)elkészültem!

1 hét szigorú pihenés után vasárnap lementem egy tesztfutásra, hogy lássam hogy áll a lábam. Bizakodtam, mert a pihentetés jót tett, legalább is sétálás közben már egyáltalán nem éreztem semmi fájdalmat. Az viszont továbbra is aggasztott, hogy ha még tornáztattam a bokámat és nyújtottam, vagy enyhén csavartam akkor egy enyhe fájdalom még továbbra is megvolt. Aggodalom ide vagy oda, mindenképp mennem kellett, mert ha továbbra is fáj futás közben akkor ugye további pihentetésre van szükség, ami meg borítja a tavaszi versenytervet. Egy órát terveztem futni szigorúan alapozótempóval. Az időjárás nem sokat segített, azt kell mondanom, hogy az eddigi egyik leghülyébb időben mentem futni. Az erkélyen kinézve balra enyhe havazás, jobbra ...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló Bokasérülés