Futóikrek avagy futás a kétszámjegy felé...

Két férfi egy cél. Futással elérni a két, illetve a kettes számjegyet...

2017. ápr 23.

Hová tűnt az április?

írta: Rehlaci
Hová tűnt az április?

100 kilométer! Eddig ennyit futottam áprilisban, pedig a hónap háromnegyede már elment. Máskor volt hogy egy hét alatt futottam ennyit. Mi történt velem? Lesérültem? Meguntam? Abbahagytam? Elvesztettem a motivációt? Egy fenét! Szerencsére ennél sokkal kellemesebben telt a hónap eddig.

...

Tovább Szólj hozzá

Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2017. ápr 17.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

írta: drAti78
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

nyul.jpg

Ismét jó ideje nem írtam semmit. Végülis érthető, hiszen ez egy futásról illetve fogyásról szóló blog. Én meg tulajdonképpen semmit sem edzettem, és a fogyókúrám is jelenleg, hát szóval fogalmazzunk úgy, hogy a feltöltekezős állapotban van. /Ez ugye annyit jelent, hogy éppen sonkából zabálom magam halálra.../

Azért voltak komoly sikerek is az elmúlt időszakban.

Március 18-án Sárváron elindultam Orsikával egy 5 km-es versenyen. Már nem emlékszem, hogy hogyan keveregtünk oda, mindenesetre sikerült PB-t futni. 32:47 az új egyéni csúcsom. A pálya elég pocsék volt. Nagy részét csúszós, erdei ösvényen kellett futni, edzeni se edzettem rá, úgyhogy kifejezetten elégedett voltam.

Két hete Viviccita, ahol a tesómmal futottam ...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 29.

Polar M600 - Az új órám

írta: Rehlaci
Polar M600 - Az új órám

A Polar M400-as az első és egyben egyetlen futásra használt órám volt. 2 éve vettem és imádtam, mert egyszerű, és szeintem ár / érték arányban a legjobb volt a piacon. Meg merem kockáztatni, hogy talán ez még mindig így van, a Polar tehát ezzel az órával magasra tette a lécet. Sajnos azonban egyszer minden jó véget ér, és szeretett órám az utóbbi időben nagyon elkezdett rakoncátlankodni. Az USB csatlakozója használódhatott el, mert egyszerűen bármilyen kábellel próbáltam, nagyon nehezen csatlakozott a géphez, így tölteni is nehezen tudtam csak. Ez sajnos egy jól ismert típushiba, ami főleg az első generációs óráknál jött elő. Nálam ehhez két év mindennapos használat kellett, tehát azt mondhatom, hogy kiszolgálta magát. ...
Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Futóedzés Rehlaci Athén félmaraton Polar M600 M600 Futóóra teszt

2017. már 19.

Hirtelen felindulásból elkövetett verseny - Athén félmaraton 2017

írta: Rehlaci
Hirtelen felindulásból elkövetett verseny - Athén félmaraton 2017

A kimaradt Messini maraton nagyon bökte a csőröm. Gyakorlatilag már aznap vasárnap délelőtt a versenynaptárat nézegettem, és vertem a fejem a falba, hogy a nevezés az Athén félmaratonra már lezárult, így csak nézőként terveztem részt venni bent. Szombaton délután aztán láttam, hogy a félmaraton expója, ahol a rajtszámot is átveszik a versenyzők, pont a lakástól 300 méterre van, így gondoltam leugrok megnézem, meg irigykedek egyet a futókon. Fura volt, hogy volt egy asztal, ahol lehetett fizetni. Ha fizetni lehet, akkor valószínű hogy nevezni is lehet még! Sprint az információhoz, ahol közlik a jó hírt, hogy természetesen lehet nevezni, és még a 2. zónában is van hely. Ennél jobban azt hiszem semmi nem dobhatta voln fel a hétvégémet, ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Félmaraton Athén Futás Futóverseny Rehlaci Athén félmaraton

2017. már 07.

Edzésnapló 2017-8-9. hét - Közel a rajt

írta: Rehlaci
Edzésnapló 2017-8-9. hét - Közel a rajt

Vasárnap Messini maraton! Várom mint kisgyerek a Karácsonyt, de egyben tartok is tőle. Sajnos az utóbbi két hét edzései nem úgy jöttek ki ahogy szerettem volna. A 100 kilométeres tökéletes hét utáni hét katasztrófális lett. Igaz összejött 65 kilométer, ami nem rossz, de gyakorlatilag az összes edzés kínszenvedés volt. A hét elején ráadásul az idő is megint elég rossz volt, de a legrosszabb a hétvégi tempó volt. Jó régen nem voltunk Kalamatában, és mivel hosszú hétvége is volt, így a hétvégét ott töltöttük. Rákészülve a versenyre a tempót vasárnap reggelre terveztem. Pénteken már csak laza 10 kilométert futottam, szombaton meg semmit, hogy teljesen friss legyek vasárnapra. Felkeltem fél nyolckor, és rövid reggeli után már lent ...
Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2017. már 02.

124 nap és teljes tanácstalanság

írta: drAti78
124 nap és teljes tanácstalanság

469303_gondolkodik-ferfi-kerdes-narancs-felirat-fej.jpgJó régen nem jelentkeztem. Majdnem egy hónapja.

A február nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, bár ebben olyan különösebb meglepetést nem látok. Továbbra is tulajdonképpen alvajáró üzemmódban közlekedünk a nejemmel. Ez a kialvatlanság mindenre rányomja a bélyegét. Amikor fáradt vagyok, és úgy nagyon de nagyon elegem van mindenből, akkor egészen egyszerűen nincs erőm se, edzeni menni, és - ami a nagyobb baj - se ellenállni a kajáknak. Vilmosunk gond nélkül elalszik fél nyolckor, de aztán felkel éjfélkor, és onnantól kezdve óránként, másfél óránként reggelig. Nincs sokat ébren, sokszor csak egy kicsit felsír, de mi meg vagy visszaalszunk vagy nem. Általában nem. A feleségem szerintem 4-5 hónapja nem aludt 3-4 óránál többet ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 19.

Edzésnapló 2017-7. hét - Sínen vagyok

írta: Rehlaci
Edzésnapló 2017-7. hét - Sínen vagyok

3 hét van még a Messini maratonig és azt kell hogy mondjam, nagyon jó formában érzem magam.  A héten 6 nap futottam, és megint összejött 100 kilométer. Az edzések jól estek, és majdnem mindegyik pont úgy jött ki, ahogy terveztem. Lássuk a részleteket:

...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2017. feb 05.

149 nap (fogalmam sincs mennyi kiló) avagy a Drákói szigor indul

írta: drAti78
149 nap (fogalmam sincs mennyi kiló) avagy a Drákói szigor indul

p2ptorveny1.jpg

Azt hiszem mindent elmond a súlyommal kapcsolatos eredményekről, hogy inkább vasárnap este írom a szokásos blogbejegyzést. Ez azért fontos, mert így nem kell beírnom a hétfői mérlegelés eredményét. 

Egészen egyszerűen nem merek ráállni a mérlegre. Pénteken 109 +-os adat volt, de péntek és szombat este is elszaladt a paci velem. Ráadásul ma este Super Bowl!!! Ilyenkor a barátaim együtt nézik a meccset, meccs előtt közös vacsora (értsd: zabálás), éjfélkor külön kaja, amerikai cukros üdítő és/vagy sör egész este. Mondjuk ennek a nagy részét kihagyom, de a közös vacsira még elmegyek. Nyilvánvalóan nem a fogyókúra miatt marad el a többi, hanem Vilmos kicsit (na jó nem kicsit) beteg.

A heti terv: szerda 60 perc 135 alatti ...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 05.

Edzésnapló 2017-5. hét - Keserű méz

írta: Rehlaci
Edzésnapló 2017-5. hét - Keserű méz

103 kilométert futottam a héten. Ez új rekord, és azt kell hogy mondjam nem is éreztem nagyon megterhelőnek, tehát teljesen elégedettnek kellene lennem, de mégsem vagyok az. Egészen péntek estig minden rendben ment, de a szombati tempót megint elcsesztem. Mivel? Természetesen megint a kajával. Hatalmas gratula, de lássuk egy picit részletesebben a hetet.

...

Tovább Szólj hozzá

Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2017. jan 31.

Edzésnapló 2017-január vége

írta: Rehlaci
Edzésnapló 2017-január vége

A január első 3 hete meglehetősen jól sikerült, összehoztam egy 98 kilométeres hetet, valamint az egyik 75 perces tempófutást 3:59-es eredménnyel zártam. Teljesen jó, úgy tűnt nagyon jó formában vagyok. Aztán eljött a múlt hétfő. A vasárnapi tempóban eléggé elfáradtam, de mondom egy 75 perces lazát bírnom kell. Hát nem így lett. Fél órát nagy nehezen kiszenvedtem, aztán hazamentem. Teljesen beálltak a lábaim. A vasárnapi tempó ezek szerint teljesen leszívott. Valószínű az sem segített, hogy hétfőn egész nap kint voltam a raktárban, és a nehéz acélbetétesben vagy 4 órát mászkáltam. A hétfő tehát elúszott.

...

Tovább Szólj hozzá

Athén Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2017. jan 30.

155 nap, 109,6 kiló

írta: drAti78
155 nap, 109,6 kiló

2017_01_30.jpg

A múlt hetem kifejezetten eredményes lett. Összesen "csak" négyszer edzettem, de mind a négy futás volt. Sikerült is a héten 27.86 kilométert lefutni. Ami abszolút új rekord. Volt több olyan hónap, amikor nem jött össze ennyi.

Kezdek ráállni a reggeli edzésekre. Egészen egyszerűen reggel még biztosan van rá időm. 7 órakor még nem jöhet közbe semmi. Hála istennek olyan munkám van hogy gyakran megtehetem, hogy csak 10-re megyek be az irodámba. Akkor meg férjen bele reggel a mozgás. És akkor legalább a nap hátralévő részében nem nyomaszt a tudat, hogy még azt kell megírnom, vele kell beszélnem, de még edzenem is kell, meg haza is kéne időben érni stb, stb. Jobb ez így. Reggel letudjuk, és minden nyugis. Mondjuk az is igaz, hogy az ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. jan 23.

A legjobb motiváció! (162 nap - még 11.5 kiló)

írta: drAti78
A legjobb motiváció! (162 nap - még 11.5 kiló)

Sokat keseregtem mostanában. Nem igazán találtam meg a helyem a mozgás, fogyókúra körben. Nem volt meg a megfelelő motiváció.

10 km-t lefutottam. Jelenleg nincs esélyem 60 perc alá menni, és nem is olyanok az edzéseim, hogy ez mint reális cél szerepeljen.

Egyszer sikerült 105.7 kilóra lefogynom, de utána rögtön visszament 107-108 környékére, és amint egy kicsit nem figyeltem oda, újra 110 kiló felett vagyok. Belefáradtam a fogyókúrába. Továbbra is nélkülözésnek élem meg az étrendemet, nem pedig egy életmódváltást részeként.  Különösen igaz ez azóta, amióta nem tudom kipihenni magamat. Be kell vallani zsákutcába jutottam.

Azt gondolom, hogy most két dolgot tehetek.

Vagy abbahagyom az egészet, feladom és beismerem, hogy nem ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. jan 22.

Edzésnapló 2017-3. hét - A raklap

írta: Rehlaci
Edzésnapló 2017-3. hét - A raklap

Az EUR raklap története a vasúti szállításban használt palettákig nyúlik vissza. Talán nem is hinné, hogy immár több mint fél évszázad telt el azóta, hogy az európai vasutak a könnyebb kezelhetőség érdekében a szállításra használt paletták szabványosítását kérték.  Az EUR raklap amerikai társához képest forradalmi találmányt jelentett. Erősebb, könnyebb és strapabíróbb volt. Emellett négy oldalról felvehető is, ami rugalmasabbá, könnyebben kezelhetővé tette.  A korábbi rakodási időhöz képest az európai palettával az idő egytizede alatt lehetséges volt felpakolni az árut a vasúti kocsikra.

eur-raklap.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló