Futóikrek avagy futás a kétszámjegy felé...

Két férfi egy cél. Futással elérni a két, illetve a kettes számjegyet...

2017. okt 18.

Csodálatos október

írta: drAti78
Csodálatos október

Remekül haladok a felkészüléssel. Sikerült tartanom a tervet, és valószínűleg kifejezetten jó formában leszek november végére.

Ennek megfelelően kifejezetten ostoba döntésnek tűnik, de elengedtem a siófoki versenyt. Úgy döntöttem nem indulok.

Elég nehéz lenne minden aspektusát elmagyarázni, hogy miért is döntöttem így, de nagyjából a lényeg az annyi, hogy nem akarok a mezőny legvégén, cammogó kövér kicsit lesajnált, de azért persze biztatott egyik tökutolsóként beérni. 

És jelenleg ott tartok, hogy ha nagyon odateszem magam, akkor is egy legfeljebb 65-70 perc körüli időre vagyok/leszek jó. Azt meg most soknak érzem.

Hétvégén megnéztem Pesten a maratont, és a végén futók nagyon nem tetszettek. Egyfelől nyilván ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. okt 17.

Maratoni történetek - A tízedik - Spar maraton negyedszer

írta: Rehlaci
Maratoni történetek - A tízedik - Spar maraton negyedszer

Idén nincs szerencsém eddig a maratonokkal. Márciusban a Messini verseny előtt az utolsó héten sérültem le, most meg a Sparon az időjárás miatt aggódhattam már napokkal a futás előtt mert az előrejelzés meleget és sok napsütést jósolt, pont amit utállok. A 10 hetes edzéstervem mondhatom, hogy jól sikerült, de az időzítés viszont rossz volt. A csúcsformámat úgy éreztem, hogy a szombathelyi félmaratonomon értem el, onnantól már inkább csak stagnáltam. Ezekkel a nem túl jó előjelekkel jöttem a hétvégi Spar maratonra, ahol is 3 óra volt a célidőm.

...

Tovább Szólj hozzá

Budapest Maraton Futás Futóverseny Budapest maraton Rehlaci M430

2017. okt 09.

Chalandri 10K verseny - 2017 - Az utolsó tempófutás

írta: Rehlaci
Chalandri 10K verseny - 2017 - Az utolsó tempófutás

A SPAR maraton előtti utolsó tempófutásként ma egy 10 kilométeres versenyen vettem részt, mintegy összekötve a kellemest a hasznossal. Bár az utolsó tempó elvileg elég ha csak fél óra a tervezett maratoni tempón, ez a verseny egyszerűen annyira kínálta magát, hogy nem hagyhattam ki. Mondhatom, hogy hazai pálya, mert a kerületünkben minden évben megrendezett versenyről van szó, amin tavaly és tavaly előtt is Agelikivel együtt futottam. Idén viszont a cégből 3 kollegina is a 10 kilométerre nevezett, így hagytam őket együtt menni, én meg mehettem a saját tempómon az edző és jómagam legnagyobb örömére.

...

Tovább Szólj hozzá

10 km Görögország Athén Futás Futóverseny Chalandri Futóedzés Rehlaci

2017. okt 08.

Felkészülés Siófokra 5/12 hét

írta: drAti78
Felkészülés Siófokra 5/12 hét

10156551_1.jpg

A felkészülés 5. hete majdnem tökéletesen sikerült, de egyben rettenetes is volt. Tökéletes mert sikerült mind a 4 edzés. Azért csak majdnem, mert  a szerdai edzést sajnos csütörtökön voltam kénytelen megcsinálni. 

És rettenetes, mert végig combproblémákkal kis túlzással alvás nélkül toltam a héten az edzéseket.

Vasárnap: Szombat este elmentünk barátokkal vacsorázni, ezért már jó előre lebeszéltem András barátommal, hogy vasárnap reggel 9-kor együtt megyünk kocogni. Jó döntés volt, mert így fel se merült, hogy lemondjam. Reggel 9-kor halál pontosan megjelentem a Tónál és András tempójában lekocogtam 45 percet. Szép lassan. 136-os átlagpulzussal. Teljesen jó volt. Éreztem már akkor is egy picit a combomat, meg a ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. sze 29.

Felkészülés Siófokra 3-4/12 hét

írta: drAti78
Felkészülés Siófokra 3-4/12 hét

Nem nagyon van mit írni a felkészülés 3. hetéről. Egy métert nem sikerült futnom. Olaszországban az egyik futás a sörözés miatt maradt el, a másik meg csak úgy. Mindegy, ez van. Aztán itthon sikeresen átvettem a családon végigmenő betegségeket.

A 4. hét sem egy sikertörténet. De itt legalább nem rajtam múlt. Hétfőn elmentem gasztroenterológushoz, (Ezt a szót még egyszer nem írom le, ezentúl ahol doktort írok, akkor ezt kell rajta érteni.) és csináltattam egy komplett elemzést. Ez abból állt, hogy vettek egy raklap vért, aztán meg kell innom valami cukros löttyöt, két órán keresztül ülnöm kellett, majd újra vérvétel. Az eredmény jövő héten lesz meg. Terveim szerint külön bejegyzést írok majd arról, hogy milyen okos is ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. sze 26.

Félmaraton Szombathelyen 2017

írta: Rehlaci
Félmaraton Szombathelyen 2017

Csütörtökön végre megint hazajöttem Szombathelyre. Vártam már ezt a napot nagyon, mert június óta nem voltam itthon. Akárcsak tavaly, most is összekötöttem a kellemeset a hasznossal es vasárnap indultam a városi félmaratonon. Tavaly 1:30-at mentem és második lettem, idén a cél 1:28 volt, ami mindenképpen egy jö teszt a három hét múlva lévő SPAR maratonhoz, ahol is 3 órat szeretnék menni. A helyezés annyira nem érdekelt, de a nevezési listát elnézve még akár az első helyre is esélyes voltam, mert a tavalyi győztes 10 kilométeren indult és más helyi nagyobb nevet, akit ismertem, sem láttam. Mindenesetre valahogy jó érzésem volt a versenyre. A héten csak szerdán futottam keményebbet, úgyhogy viszonylag pihenten álltam rajthoz.

...

Tovább Szólj hozzá

Szombathely Félmaraton Futás Futóverseny Rehlaci

2017. sze 17.

Edzésnapló - Spar maraton felkészülés 10/8. hét - Beuntam a hosszúakat

írta: Rehlaci
Edzésnapló - Spar maraton felkészülés 10/8. hét - Beuntam a hosszúakat

Az előző héttel nem voltam elégedett, és picit meg is ijedtem, hogy esetleg kezd ereszteni a lufim és talán túl korán kezdtem el a felkészülést. Ez a hét ezt picit meg is erősítette, mert bár jó formában vagyok továbbra is, de a hosszúakat egyszerűen meguntam. Lássuk a részleteket:

...

Tovább Szólj hozzá

Görögország Athén Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2017. sze 16.

Felkészülés Siófokra 2/12 hét

írta: drAti78
Felkészülés Siófokra 2/12 hét

Eddig még minden rendben.

Nem. Ez nem a zuhanás közben nyugtatja magát a szerencsétlen monológja. (Aki nem látta az 1995-ös Gyűlölet című francia filmet, az nem érti miről beszélek. Amúgy a film elképesztően jó, tehát ha van egy szabad másfél órátok nézzétek meg.)

Na szóval minden rendben. Most éppen hajnali 5 óra van, és mivel már lassan két órája ébren vagyok, gondoltam írok a blogra. Nemsokára indulunk haverokkal Olaszországba. Viszek futócipőt, de eléggé szkeptikus vagyok az edzést illetően. Arra mindenképpen jó a kirándulás, hogy ezentúl a péntekkel lezárom az aktuális hetet, így legalább nem ugyanazon a napon írjuk Lacival a heti beszámolókat.

Na szóval, nézzük a hetet.

Hétfő: 45 perc laza szerepelt a ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. sze 12.

Égi jelek

írta: drAti78
Égi jelek

ufo_kereszt_eg_egbolt_jel_jelek_rejtely_2014-uj_vilagtudat_1.jpg

Sosem voltam valami nagy vallásos ember, és mindig irigyeltem azokat akik őszintén, minden kétség nélkül tudnak hinni valami természetfelettiben. A Jóistenben, Buddhában vagy valami hasonlóban. Tényleg tök jó lehet biztosan tudni, hogy ha el kell köszönni az itteni világtól, akkor még van folytatása a sztorynak az örök vadászmezőkön, vagy a Mennyországban, vagy a Valhallában vagy bárhol.

Ebben én nagyon szeretnék hinni, csal valahogy nem megy. De azt be kell hogy lássam, hogy mostanában mintha folyamatosan jeleket dobálna elém valami. Nevezzük mondjuk sorsnak, de ki - ki meggyőződésére bízom, hogy mit lát a dolog mögött.

Az egész onnan kezdődött, hogy elhatároztam, hogy visszatérek a futók közé, és igenis valahogy ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. sze 11.

Edzésnapló - Spar maraton felkészülés 10/7. hét - A vége legalább jó lett...

írta: Rehlaci
Edzésnapló - Spar maraton felkészülés 10/7. hét - A vége legalább jó lett...

Sok futóedzéeses cikkben olvastam már, hogy minden edzéstervben jó ha van 4 hetente egy laza regeneráló hét. Na én ilyent nem terveztem be a Spar felkészülésébe, de sajnos ez a hét elintézt magának, hogy lazább legyen. Nincs is kedvem részletes beszámolót írnom, mert gyakorlatilag kettő értéklehető és jóleső edzést sikerült összehoznom. 

...

Tovább Szólj hozzá

Futás Futóedzés Rehlaci Edzésnapló

2017. sze 10.

Felkészülés Siófokra 1/12 hét - Királyul indulunk

írta: drAti78
Felkészülés Siófokra 1/12 hét - Királyul indulunk

Na kérem az van, hogy sikerült egy kis túlzással tökéletes hetet zárnom. Már a "0" hét is jól ment. 3 edzéssel. Egyedül a pénteki maradt ki családi okokból. Aztán ezen a héten belehúztam.

Hétfő: A hétfői edzés miatt kifejezetten aggódtam. Előző nap este futottam egy órát, és tulajdonképpen minimális pihenés után húztam újra futócipőt. Reggel Csillával közösen mentünk ki a rekordtán pályára. A terv 45 perc könnyű futás volt max. 155-ös pulzussal. Csilla két kilométerig tartott velem. Aztán kiszállt. Utólag bevallotta, hogy egyedül egy kávét ivott reggel. Még egy pohár vizet se ivott meg. Csoda, hogy ennyit bírt. Megígérte, hogy többet nem csinál ilyen hülyeséget. Hát had fogalmazzak úgy, hogy kíváncsi vagyok...

Én ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. aug 30.

Siófok felkészülés 0. hét. Innen indulunk. Alvás

írta: drAti78
Siófok felkészülés 0. hét. Innen indulunk. Alvás

sleeping-snoopy-.jpg

Úgy gondoltam érdemes rögzíteni, hogy kb. milyen regenerálódás, pihenés mellett indul a felkészülés. Ennek érdekében - no és persze kicsit azért is, hogy ha majd a fiam tud olvasni, akkor jól az orra alá dörgöljem - feljegyeztem a tegnapi alvásom.

Tehát: Vilmos 21.50 körül döntött úgy, hogy ideje aludni. Megjegyzem, ez kifejezetten késői. Általában hamarabb ki szokott dőlni. Én kicsit még - ostoba módon - kütyüztem, tv-ztem, aztán olyan 22.45 körül aludtam el.

Az első ébredését átaludtam. (Hála a Jóistennek!) Az anyja elmondása szerint 1:30 körül tette le újra aludni.

Másodszor 1:45-kor kelt. Na erre már felébredtem! Viszonylag hamar visszaaludt, de már csak úgy, hogy köztünk feküdt, és nyugtalanul forgolódott. ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti

2017. aug 28.

Siófok felkészülés 0. hét. Innen indulunk.

írta: drAti78
Siófok felkészülés 0. hét. Innen indulunk.

Na kérem tele vagyunk hírekkel!

Kezdjük a jó hírekkel!

Jó hír 1.0: Csilla múlt héten kimerészkedett a futópályára, és rögtön 4 km-t futott egyhuzamban, megállás nélkül!!! Hatalmas respekt a feleségemnek. Drágám azt mondta a futás után, hogy jó-jó de kb. 8 perces tempóban, az milyen lassú. Szerintem meg szülés után teljesen ok. Kicsit nézett, amikor mondtam neki, hogy én lassabban szoktam edzeni. Remélem nem csak egy fellángolás volt, hanem rendszeresen körözünk majd együtt. Mindenesetre a közös edzés érdekében fix időpontra befoglaltam heti 2x a babyszittert. Nagyon szeretnék együtt edzeni a Csillával. És ennyi idő igazán jár mindkettőnknek egymásra. Ha meg még mozgunk is, az meg külön nyeremény.

Jó hír 2.0: Megvolt a ...

Tovább Szólj hozzá

DrAti